Duminica Învierii la Penitenciarul din Galaţi. IPS le-a vorbit celor privați de libertate

În ziua Marelui Praznic al Învierii Domnului Iisus Hristos la Penitenciarul de maximă siguranţă din Galaţi preotul capelan Ovidiu Gafton a săvârşit slujba Vecerniei speciale pentru deţinuţii adunaţi în capela Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, după cum ne-a transmis Pr. Gabriel Molocea, Consilier misionar și mass-media.

La finalul slujbei, IPS Casian a rostit în 16 aprilie 2017 un cuvânt părintesc persoanelor private de libertate prezente la acest moment în capela penitenciarului. Înaltpreasfinția Sa i-a încurajat şi îndemnat să-şi păstreze şi să trăiască cu bucurie credinţa în Hristos Cel Înviat din morţi, ca pe cel mai de preţ dar de la Dumnezeu.

În continuare, o parte din persoanele private de libertate, au susţinut un program de cântece pascale şi poezie creştină intitulat sugestiv Învierea noastră cu Hristos.

Totodată, a fost vernisată o microexpoziție de icoane, metaniere și obiecte artizanale realizate de o parte dintre persoanele private de libertate care participă la programele cultural/educative și atelierele de lucru organizate în capela instituției.

Acestea au devenit astăzi daruri de suflet pentru deținuții care nu sunt vizitați de nimeni sau care nu au acces la programele liturgice din perioada pascală.

După tradiție, ierarhul  a împărţit iconiţe celor prezenţi, a ciocnit cu ei ouă roşii și le-a oferit daruri pascale.

Programul a continuat cu vizitarea creştinilor şi creştinelor aflaţi în celulele penitenciarului pe care i-a binecuvântat cu mesajul Hristos a înviat! şi cu care a ciocnit ouă roşii.

Această vizită face parte din programul tradiţional al chiriarhului locului din prima zi a Marelui Praznic al Învierii Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente