Duminica Învierii la Curtea de Argeș

Peste 10000 de credincioși au primit Sfânta Lumină la Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Curtea de Argeș. Slujba de Înviere a fost oficiată în baldachinul din fața sfântului locaș, de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună cu un important sobor de preoți și diaconi, potrivit eparhiaargesului.ro.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor Înaltpreasfinția Sa a amintit de mesajul Mântuitorului Nostru Iisus Hristos care se repetă an de an, prin care suntem îndemnați să ne bucurăm și să iertăm toate pentru Înviere. Anul acesta la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș credincioșii au primit Sfânta Lumină de la Ierusalim, adusă prin grija și binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Tot astăzi, începând cu ora 12.00, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba Vecerniei , cunoscută în popor sub denumirea de „a doua Înviere” sau „Învierea mică”.

Aceasta amintește de prima aratare a Mantuitorului, de dupa Învierea Sa din morți, înaintea ucenicilor care se ascundeau de frica iudeilor.

Credincioșii prezenți în Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș au ascultat Sf. Evanghelie citită în 12 limbi, prin aceasta arătându-se că Învierea lui Hristos este un act universal.

Comentarii Facebook


Știri recente