Duminica Învierii Domnului la Baia Mare

În Biserica Ortodoxă, anul acesta, la 5 mai 2013, este Sfânta și Marea Duminică a Paștilor. În această duminică „prăznuim Învierea cea dătătoare de viață a Domnului și Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos”.

Sărbătoarea Învierii a fost precedată de momentul aducerii Sfintei Lumini de la Ierusalim și în Eparhia Maramureșului și Sătmarului. P.S. Iustin Sigheteanul, împreună cu oficialitățile județene și locale și un grup de preoți și călugări au întâmpinat Sfânta Lumină pe Aeroportul din Baia Mare. Sfânta Lumină a ajuns la Cluj Napoca, în Baia Mare și la Satu Mare.

Apoi, la miezul nopții, mii de credincioși au luat lumină de la Înaltpreasfințitul Părinte Justinian al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului și de la Arhiereul Vicar, Preasfințitul Iustin Sigheteanul care au oficiat apoi Slujba Învierii Domnului pe o esplanadă special amenajată lângă Catedrala Episcopală.

Sărbătoarea a continuat cu oficierea, în catedrala Episcopală, a sfintei Liturghii a Sfântului Ioan Gură de Aur. Alături de cei doi ierarhi s-a aflat un sobor de preoți și diaconi. De asemenea, începând cu ora 12:00, Preasfințitul Iustin Sigheteanul a oficiat Slujba Vecerniei Învierii în Catedrala Episcopală.

Comentarii Facebook


Știri recente