Duminica Înfricoșătoarei Judecăți la Patriarhie. Frica este indusă de păcat, spune PS Ieronim

Reflectând la momentul celei de a doua veniri a lui Hristos, Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul le-a spus credincioșilor prezenți duminică în Catedrala Patriarhală că „Dumnezeul mâniei despre care vorbesc unii este un Dumnezeu înfricoșător pentru păcătoși”, iar „frica este indusă de păcat”.

„Nu trebuie să petrecem sub un imperiu al fricii”, a spus ierarhul. „Mântuitorul Iisus Hristos ne cheamă la Biserică, la Împărăția lui Dumnezeu pe pământ călătoare către cea veșnică tocmai ca să ne eliberăm de această frică, frica pe care ne-o induce păcatul”.

Despre momentul Judecății Universale, Episcopul vicar patriarhal a precizat că va fi unul înfricoșător, „un eveniment care zguduie puternic orice suflet pentru că nimeni dintre fiii oamenilor nu poate să spună că nu are niciun păcat”.

Preasfinția Sa a adăugat că textul evanghelic rostit la Sfânta Liturghie (Matei 25:31-46) care „ne supune unui proces interior de confruntare” este un lucru pozitiv pe care trebuie să-l percepem astfel:

„Dumnezeu ne iubește, Dumnezeu este milostiv, ne așteaptă să ne întoarcem și să primim de la el darurile pe care ni le face fiecăruia după nevoile sale fără a cere ceva în schimb. Ceea ce așteaptă de la noi, alături de întoarcerea noastră este fapta cea bună, milostenia trupească sau sufletească”.

La finalul slujbei, ierarhul i-a îndemnat pe cei prezenți să se pregătească pentru intrarea în post „cu nădejde și cu speranță în Dumnezeu” pentru a merge „pe calea ascensiunii spirituale către marea taină a Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos care devine totodată taina învierii și a vieții noastre eterne”.

Foto credit: Sorin Ionițe / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente