Duminica Floriilor la Ierusalim

Preafericitul Părinte Teofil, Patriarhul Ierusalimului şi al întregii Palestine, a săvârșit în Duminica Floriilor, slujba Sfintei Liturghii în Biserica Învierii, înconjurat de un sobor impresionant de arhierei, preoți și diaconi.

În Duminica a VI-a din Postul Sfintelor Paşti, în ziua de 24 aprilie 2016, pelerinii au participat la Sfânta Liturghie Arhierească în număr mare. La finalul slujbei a fost săvârşită o procesiune în jurul Sfântului Mormânt.

Soborul și credincioșii au purtat în mâini ramuri de finic și au cântat troparul Praznicului Intrării Domnului în Ierusalim. Patriarhul împreună cu cei prezenți  la procesiune au fost conduși în sunet de tobe și instrumente muzicale orientale, de un grup de tineri creștini din Bethleem până la Palatul Patriarhal, unde a avut loc o recepție festivă, după cum ne spune arhim. Teofil Anăstăsoaie, Superior al Aşezămintelor româneşti din Ţara Sfântă.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica îşi va aduce contribuţia la proiectul european: Pr. Sorin Şelaru despre „Conferința privind viitorul Europei”

În contextul programului „Conferința privind viitorul Europei”, Pr. Sorin Şelaru, directorul Reprezentanţei Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituţiile Europene, a declarat că „Biserica Ortodoxă este pregătită să fie prezentă la toate nivelurile, deschisă dialogului, pentru…