Duminica Floriilor la Deva

Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a oficiat Duminică, 24 aprilie 2016, Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul de învățătură rostit la finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Gurie le-a vorbit credincioșilor prezenți despre importanța sărbătorii Floriilor, menționând faptul că Intrarea Domnului nostru Iisus Hristos în Ierusalim ne ilustrează nouă, creștinilor, icoana smereniei Mântuitorului și a asumării, în Persoana Sa, a întregii umanități.

Mulțimea care l-a aclamat la Intrarea în Ierusalim, a mai menționat Preasfinția Sa, este aceeași mulțime care va striga peste câteva zile: „Răstignește-L! Răstignește-L!”. Însă Mântuitorul „a luat chip de rob” și a asumat, cu smerenie, păcatul întregii umanități, biruind moartea prin Învierea Sa din morți și oferind, astfel, posibilitatea fiecăruia dintre noi de a ne mântui sufletele și a dobândi Împărăția lui Dumnezeu.

 

Comentarii Facebook


Știri recente