Duminica a XXI-a după Rusalii la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea

Biserica Ortodoxă s-a aflat astăzi, 13 octombrie 2013, în Duminica a XXI-a după Rusalii, a Sfinților Părinți de la Sinodul al VII-lea Ecumenic. Cu acest prilej, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, Sfânta Liturghie a fost oficiată de către soborul de preoți și diaconi ai catedralei în prezența chiriarhului locului, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, după cum informează arhiram.ro

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala „Sfântul Antim Ivireanul” a Catedralei Arhiepiscopale, condusă de Prof. Marian Cristi Stroe, iar Axionul a fost intonat în fața icoanei Maicii Domnului de către grupul de psalți format din părinții slujitori și cântăreții catedralei.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Părintele Arhid. Ioan-Liviu Găman a ținut un cuvânt de învățătură în care a evidențiat principalele înțelesuri duhovnicești desprinse din pericopa evanghelică în care este relatată Pilda Semănătorului.

Pentru că astăzi Biserica Ortodoxă îl prăznuiește și pe Sfântul Mucenic Carp Episcopul din ale cărui Sfinte Moaște un fragment se află la loc de cinste în Catedrala Arhiepiscopală, la finalul slujbei Părintele Eclesiarh Protos. Sebastian Mihalcea a prezentat pe scurt viața și nevoințele sfântului părinte ierarh și i-a îndemnat pe toți cei prezenți să se închine la sfintele sale moaște.

La Sfânta Liturghie săvârșită astăzi la Catedrala Arhiepiscopală au luat parte numeroși credincioși din municipiul Râmnicu Vâlcea și împrejurimi.

Comentarii Facebook


Știri recente