Duminica a XX-a după Rusalii la Catedrala Patriarhală

Biserica Ortodoxă s-a aflat în Duminica a XX-a după Rusalii. Pericopa de la Luca, citită în cadrul Sfintei Liturghii, ne-a pus înainte minunea învierii fiului văduvei din Nain. La Catedrala patriarhală, slujba a fost oficiată de Părintele Arhimandrit Timotei Aioanei, reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte şi Superiorul Aşezămintelor Româneşti de la Ierusalim, Ierihon şi Iordan și Episcop-vicar ales al Arhiepiscopiei Bucureștilor, informează TRINITAS TV.

„Din această Evanghelie avem foarte multe lucruri de învăţat. În primul rând, că acolo unde este prezent Dumnezeu moartea nu mai are nici o putere. Acest tânăr nu a fost readus la viaţă pentru a trăi veşnic, ci ca şi ceilalţi doi pe care Mântuitorul Iisus Hristos i-a readus la viaţă au murit din nou într-o zi. Mântuitorul a făcut acest gest din marea Sa milostivire”, a spus Părintele Arhim. Timotei Aioanei, Episcop-vicar ales al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Evanghelia acestei duminici ne mai învață că trebuie să fim alături de cei în suferință. Pericopa Duminicii a XX-a după Rusalii este și o chemare pentru a ne ridica din moartea păcatului.

În cadrul Sfintei Liturghii de la Catedrala patriarhală s-a oficiat și un parastas pentru părintele Ilie Chișcari, slujitor în Parohia „Nașterea Maicii Domnului” Dudu II, trecut la Domnul duminica aceasta.

Comentarii Facebook


Știri recente