Duminica a XI-a după Rusalii la Parohia doljeană Călărași I

Credincioșii de pe valea Dunării au venit duminică, 24 august 2014, în număr mare la Biserica închinată „Adormirii Maicii Domnului” și „Sfântului Ierarh Nicolae”, din Parohia Călărași I, Protoieria Craiova Sud, județul Dolj, pentru a lua parte la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei.

Cu acest prilej, potrivit mitropoliaolteniei.roalături de rugăciunile de binecuvântare împlinite în slujba euharistică, Mitropolitul Olteniei a pus la inima celor prezenți cuvânt de învățătură, râlcuind pericopa evanghelică duminicală, despre „Pilda datornicului nemilostiv” (de la Matei 18, 23-35). „Hristos Domnul, ca să-i învețe pe Sfinții Apostoli și pe cei ce erau împreună cu Dânsul despre felul cum trebuie să trăiască și să fie creștinul în această lume pământească le-a istorisit pilda „datornicul nemilostiv”. La sfârșitul acestei parabole, Domnul ne spune că Tatăl cel Ceresc va răsplăti celor ce au îngăduință și bunătate, celor care iartă, iar pe cei care sunt lipsiți de conștiință, fără bunătate și fără inimă, aceia vor fi pedepsiți și aruncați în focul cel veșnic. Din această Sfântă Evanghelie învățăm, pe de o parte, bunătatea lui Dumnezeu, pe care o vedem în darul pe care El ni l-a dat la fiecare în parte. Față de Dumnezeu suntem datori cu multe sume. Suntem datori lui Dumnezeu pentru că ne-am născut, suntem datori lui Dumnezeu pentru că trăim pe pământ, suntem datori lui Dumnezeu că suntem sănătoși, suntem datori cu darul vederii, cu darul auzului. Dar mai mult decât toate, suntem datori lui Dumnezeu pentru faptul că ne-a răscumpărat din robia păcatului și a morții prin scumpul Sânge al Fiului Său, Mântuitorul nostru Iisus Hristos. „Căci Dumnezeu așa a iubit lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică” (cf. In. 3, 15). Fiul Tatălui Ceresc s-a întrupat pentru noi oamenii și pentru a noastră mântuire, lând chip de rob ca pe noi să ne mântuiască. Prin urmare, cel care se lasă amăgit de diavolul nu este altceva decât servitorul păcatului și al stricăciunii”, a spus IPS Părinte Mitropolit.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…