Duminica a VI-a după Paști la Schitul Augustin, Brașov

Schitul „Duminica Sfinților Români” din localitatea Augustin, județul Brașov va îmbrăca în Duminica a VI-a după Paști, la 9 iunie 2013, haine de sărbătoare.

Grupuri de pelerini din localitățile învecinate și chiar de mai departe, credincioșii, împreună cu mai mulți preoți, monahi și monahii, se vor afla pe străvechea vatră monahală pentru a participa la liturghia arhierească oficiată de Înalt Preasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului.

Biserica Schitului Augustin din Protopopiatul Rupea a fost sfințită duminică, 9 mai 2010, de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului. Lăcașul de cult poartă hramul „Înălțarea Domnului” și este prima biserică a schitului înființat pe locul unde, cu secole în urmă, a existat o mănăstire. Mănăstirea de la Augustin a fost distrusă în 1760, pe locul ei fiind așezată o cruce, profanată în timpul perioadei comuniste. Locul a rămas cunoscut ca „Dealul mănăstirii”. Pe 20 mai 2007, IPS Mitropolit Laurențiu a pus piatra de temelie pentru o biserică de piatră. Între timp s­au construit aici un corp de chili și biserica de lemn.

Comentarii Facebook


Știri recente