Duminica a treia din Post în Episcopia Tulcii

În Duminica Sfintei Cruci, a treia duminică din Post, Preasfinţitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii a vizitat la slujba Utreniei credincioşii Parohiei Turda, Prot. Babadag. Cu acest prilej Preasfinţia Sa a rostit un cuvânt de învăţătură şi a felicitat pe toţi cei care în frunte cu preotul paroh s-au îngrijit şi au înfrumuseţat biserica cu pictura în frescă şi cu tot ce este necesar cultului divin, după cum informează Biroul de presă al Episcopiei Tulcii.

Apoi Preasfinţia Sa a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească cu prilejul hramului la Mănăstirea Sf. Cruce de la Cerbu.

În cuvântul de învăţătură Preasfinţia Sa a îndemnat credincioşii: “Să ne străduim a ne lua Crucea şi în a-L urma pe Hristos pe drumul anevoios al vieţii noastre pe acest pământ în căutarea Împărăţiei celei veşnice. Să o purtăm în inima noastră ca pe un tezaur de mare preţ şi ca pe o apărătoare tare împotriva tuturor vrăjmaşilor văzuţi şi nevăzuţi şi să ne însemnăm cu ea cuviincios în toată vremea, dovedind prin aceasta că suntem următori ai Celui ce Şi-a pironit mâinile preasfinţite pe ea”.

Părintele Stareţ Ignatie a mulţumit Preasfinţitului Părinte Visarion şi a oferit apoi tuturor celor prezenţi o agapă creştină.

Comentarii Facebook


Știri recente