Duminica a IV-a după Paști la Sanremo – Italia

Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a efectuat o vizită pastorală, duminică, 26 mai 2013, în Parohia „Sfinții Chiril și Metodie” din localitatea Sanremo – Italia, păstorită de Pr. Claudiu Mihai.

Înainte de Sfânta Liturghie, tânărul Iulian Radu a fost hirotesit citeț pe seama parohiei din Sanremo. După ce, în decembrie 2010 s-a binecuvântat iconostasul și lucrările de restaurare efectuate în biserica, tot înainte de Dumnezeiasca Liturghie, a avut loc și slujba de târnosire a altarului, la care a participat un sobor de preoți și diaconi, în frunte cu Pr. Constantin Filip, Protopop misionar de Liguria, informează site-ul episcopia-italiei.it.

În timpul Liturghiei, ipodiaconul Gheorghe Andronic a fost hirotonit diacon pe seama parohiei din Reggio Emilia, iar la sfârșitul Liturghie Pr. Claudiu Mihai a fost hirotesit stavrofor.

La Sfânta Liturghie au fost prezenți și Excelența Sa Domnul Bogdan Tătaru-Cazaban, Ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, precum și alți reprezentanți ai autorităților române și italiene.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mesajul Patriarhului Daniel la Adunarea festivă „Centenarul Constituției României Întregite” (Text integral)

Patriarhul Daniel a participat luni la Adunarea festivă „Centenarul Constituției României Întregite (1923-2023)”, eveniment organizat de Curtea Constituţională a României, luni, la Palatul Parlamentului. În cuvântul adresat cu această ocazie, Preafericirea Sa a amintit importanța…