Duminica a IV-a din Postul Mare la Catedrala din Râmnicu Vâlcea

Biserica Ortodoxă s-a aflat la 14 aprilie 2013 în Duminica a IV-a din Postul Mare, numită și a Sfântului Ioan Scărarul. Cu acest prilej, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu Vâlcea Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Părintele Eclesiarh Protos. Sebastian Mihalcea împreună cu un sobor de preoți și diaconi ai catedralei. La slujbă a luat parte și Chiriarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, potrivit arhiram.ro.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de către Grupul psaltic „Sfântul Andrei Șaguna” al Catedralei Mitropolitane din Sibiu condus de către Adrian Dobreanu.

În cuvântul de învățătură Părintele Silviu State a explicat pericopa evanghelică rânduită de Biserică a se citi astăzi de la Sf. Ev. Marcu, în care este istorisită minunea săvârșită de Mântuitorul Iisus Hristos care îl vindecă pe un tânăr stăpânit de „un duh mut” ce îl chinuia cumplit.

La finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim i-a binecuvântat pe numeroșii credincioși prezenți la Sfânta Liturghie urându-le să petreacă acest post în pace și liniște sufletească.

Comentarii Facebook


Știri recente