„Drumul spre libertate” la Radio Trinitas: O nouă rubrică dedicată suferințelor poporului român în comunism

O nouă rubrică realizată de istoricul Dorin Stănescu la Radio Trinitas propune rememorarea suferințelor prin care a trecut poporul român în cei 45 de ani de comunism.

Rubrica intitulată „Drumul spre libertate” va fi difuzată pe tot parcursul lunii decembrie 2019 și este realizată în urma propunerilor făcute de Sfântul Sinod privind aniversarea a 30 de ani de la căderea regimului comunist.

Proiectul va acorda o atenție sporită evenimentelor care au condus la căderea regimului comunist din zilele de 16-27 decembrie 1989, informează Radio Trinitas.

În acest scop, vor fi evocate evenimente istorice interne, internaționale, figuri de eroi ai neamului românesc, dar și prigoana la care au fost supuse Biserica Ortodoxă Română și cultele religioase, în general.

Vor fi subliniate împlinirile și mai ales lucrarea misionară, educațională, social-filantropică și edilitară a Bisericii Ortodoxe Române din cele trei decenii trecute de la revoluția din decembrie 1989.

Rubrica „Drumul spre libertate” realizată de istoricul Dorin Stănescu are durata de 5-7 minute. Din punct de vedere tematic, va organizată în trei serii:

  1. Instaurarea regimului comunist și crimele sale, în perioada 02-15 decembrie;
  2. Revoluția din decembrie 1989, în intervalul 16-23 decembrie;
  3. Libertatea religioasă și lucrarea misionară, educațională, social-filantropică a Bisericii Ortodoxe Române, între 24 – 31 decembrie.

Foto credit: MAE

Comentarii Facebook


Știri recente