Două sute de pelerini români au plecat în Israel

Peste 200 de oameni care participă cu regularitate la slujbele de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului au participat duminică seară la o rugăciune de binecuvântare, înainte de a pleca în pelerinaj în Israel.

Acesta este primul grup de români care pleacă spre Israel după reconcilierea dintre Patriarhia Ierusalimului și Patriarhia Română.

„Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel s-a organizat de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului un grup de peste 200 de credincioși care vor merge în pelerinaj în Țara Sfântă să se închine la locurile sfinte. Scopul și semnificația acestui pelerinaj este de a ne ruga la sfintele locuri și de a ne întări în credință”, a declarat pentru TRINITAS TV Arhim. Ciprian Grădinaru.

Pelerinii vor fi însoțiți de patru ghizi clerici desemnați de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Pelerinii au primit din partea Sectorului Pelerinaje al Patriarhiei Române un ghid al locurilor sfinte și eșarfe personalizate.

În curând va fi înființată Asociația Națională a Centrelor de Pelerinaj din Biserica Ortodoxă Română pentru mai buna organizare a pelerinajelor cu scopul apărării și promovării activităților pastorale și misionare ale Bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente