Două bucurii primite în Duminica Tomei: pacea și certitudinea – Mitropolitul Ardealului

Mitropolitul Laurențiu al Ardealului a indicat în predica din Duminica Tomei două mari bucurii ale zilei.

„Bucuria pe care ne-o aduce Duminica Tomii este o bucurie dublă”, a semnalat ierarhul la finalul slujbei oficiate în Paraclisul mitropolitan „Sfântul Nichita Romanul” din Sibiu.

Pacea

Prima bucurie este aceea „că am primit şi noi din nou binecuvântarea Mântuitorului Iisus Hristos prin această formulă devenită sacramentală: «Pace vouă!»”.

„În liturghie avem nenumărate binecuvântări cu formula «Pace tuturor!»”, a amintit Înaltpreasfinția Sa.

„Pacea vine de la Dumnezeu, nu de la noi, nu o transmite cineva în mod personal, ci este pacea dumnezeiască care pătrunde înlăuntrul nostru”.

Certitudinea

„A doua bucurie a duminicii este mărturia pe care o aduce Toma în locul nostru”, a spus IPS Laurențiu.

„Pe nedrept a fost numit Apostolul Toma «necredinciosul», căci îndoiala lui o transformă Mântuitorul Iisus Hristos în certitudine şi în proclamarea Învierii, pentru că îndată chemat să atingă rănile Mântuitorului, el a exclamat: «Domnul meu şi Dumnezeul meu!»”.

„I-a primit Mântuitorul această declaraţie, această cinstire şi ne-a adăugat şi pe noi toţi cei care n-am văzut, dar am crezut. Această mărturie stă la temelia credinţei noastre, pe baza acestei mărturii şi Sfântul Apostol Pavel a spus: «Dacă Hristos n-a înviat, zadarnică ar fi credinţa noastră, zadarnică ar fi osteneala voastră!»”.

„Cu această binecuvântare cerească dublă dată de Mântuitorul Iisus Hristos în duminica a doua să ne încălzim inimile, să ne deschidem sufletele noastre pentru a-L primi pe Mântuitorul Iisus Hristos Care, iată, ne fericeşte pe noi, pentru că noi ne apropiem de El în Sfânta Euharistie şi credem şi mărturisim că este salvarea noastră, şansa vieţii nostre”, a subliniat Mitropolitul Ardealului.

Publicată de Mitropolia Ardealului-pagină oficială pe Duminică, 26 aprilie 2020

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente