Două biserici istorice, în sărbătoare

Două dintre bisericile reprezentative ale Bucureștiului își vor sărbători hramurile în acest final de săptămână, potrivit TRINITAS TV.

Sâmbătă, în ziua de pomenire a Sfântului Cuvios Antonie cel Mare, Biserica de la Curtea Veche, cel mai vechi locaș de cult al Capitalei păstrat în forma originală, își cinstește ocrotitorul. Biserica a fost restaurată de curând și, ca în fiecare an, credincioșii sunt așteptați să participe la slujbe și să se închine la icoana făcătoare de minuni a Cuviosului supranumit ”părintele monahilor”.

Duminică, în calendar sunt pomeniți Sfinții Ierarhi Atanasie și Chiril, arhiepiscopii Alexandriei. Aceștia sunt ocrotitorii Bisericii ”Bucur Ciobanul”, reconstruită cât mai aproape de forma inițială, pe un deal din apropierea Mănăstirii ”Radu Vodă”, lângă Piața Unirii. Istoria acestui mic locaș de cult e legată de istoria întemeierii Capitalei.

Sunteți așteptați de tânărul preot paroh și de grupul coral bizantin al bisericii pentru a lua parte la slujbele de hram și pentru a cunoaște mai multe despre legendele Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente