Două aşezăminte monahale din Arhiepiscopia Craiovei se pregătesc de hram

Mănăstirile Maglavit și Logreşti din Arhiepiscopia Craiovei își vor cinsti ocrotitorii la finele acestei săptămâni, informează părintele Gheorghe Cioiu.

Mănăstirea Maglavit, sub pronia Preasfintei Născătoare de Dumnezeu

Numeroşi credincioşi sunt aşteptaţi, ca în fiecare an, la sărbătoarea hramului Mănăstirii Maglavit din judeţul Dolj. Evenimentul va avea loc vineri, 8 septembrie 2017, în ziua praznicul Naşterii Maicii Domnului.

Momentele liturgice vor debuta de joi seara când va fi săvârşită Vecernia unită cu Litia şi slujba Privegherii. În ziua praznicului, Sfânta Liturghie va fi oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu pe un podium special amenajat în curtea aşezământului monahal.

Mănăstirea Logreşti îşi cinsteşte ocrotitorii

Credincioşii prezenți sâmbătă, 9 septembrie 2017, la Mănăstirea Logreşti vor avea ocazia să participe la slujbele prilejuite de hramul lăcașului de cult monahal. Sfânta Liturghie va fi oficiată de Mitropolitul Olteniei.

Istoric

Piatra de temelie a bisericii Mânăstirii Maglavit a fost așezată în data de 14 septembrie 1935 de Episcopul Râmnicului, Vartolomeu Stănescu.

Lucrările de construcție au fost suspendate din cauza războiului şi oprite definitiv în timpul regimului comunist. Acestea au fost reluate după anul 1989.


Biserica Mănăstirii Logreşti este aşezată pe malul drept al râului Amaradia, în localitatea Târgu Logreşti. A fost la începuturi, în jurul anilor 1718, un schit ce purta hramul Sfinţilor Voievozi.

Biserica din zid a fost construită mai târziu, în anul 1769, şi închinată ca metoh Episcopiei Râmnicului. La începutul secolului XIX, biserica a fost renovată. Pisania păstrată până în zilele noastre, poartă data anului 1808.

Comentarii Facebook


Știri recente