Două ansambluri folclorice româneşti participă la festivalul internațional „Întâlniri Bucovinene” de la Cernăuţi

Ansamblurile folclorice româneşti „Flori din Bucovina” și „Piatra Șoimului” participă la Festivalul internațional de folclor „Întâlniri Bucovinene”, care are loc la Cernăuţi în perioada 21 – 22 august 2021, informează BucPress.

Printre participanți se vor numără ansambluri folclorice din Polonia (Stanowinie și Juterzenka), precum și peste 30 de ansambluri folclorice din regiunea Cernăuți.

Evenimentul ajuns la cea de-a 22-a ediţie este unic în Europa şi este organizat de Administrația regională de stat Cernăuți, Consiliul municipal Cernăuți și Centrul bucovinean de cultură și artă Cernăuți.

Deschiderea oficială are loc sâmbătă, la ora 15:00, în faţa Primăriei din Cernăuţi, iar până la ora 17:30 evenimentul se desfășoară pe strada pietonală Olga Kobîleanska.

Festivalul va continua în Parcul pentru cultură și agrement „Taras Șevcenko”, unde are loc spectacolul „Te iubesc Bucovina, iubesc oamenii tăi”, cu începere de la ora 19:00 și se va termina la ora 22:00.

A doua zi, ansamblurile populare din Polonia, în mod special formația „Stanowinie”, vor oferi un concert în satul Crăsnișoara Veche, comuna Crasna.

„Flori din Bucovina”, „Piatra Șoimului” și „Juterzenka” vor evolua pe scena Festivalului „Cântă, familie!” din Lujani, comuna Mămăiești, apoi vor concerta în comuna Nepolocăuți.

Programul integral, aici.

„Întâlniri Bucovinene”

Festivalul internațional de folclor „Întâlniri Bucovinene” are ca scop principal prezentarea bogăției culturii populare bucovinene în aspectul ei multicultural, trecerea în revistă a formațiilor artistice care prezintă cântecul, jocul, muzica, portul și obiceiurile bucovinene.

festivalul se organizează anual, din luna mai şi până în octombrie, în cinci țări europene: Polonia, Ungaria, Ucraina, Republica Moldova şi România, motivând tânăra generaţie bucovineană să preia cu entuziasm şi să continue tradiţia, dar contribuind în mod substanţial şi la creşterea interesului pentru Bucovina, ca destinaţii turistice.

Foto credit: arhivă campulungmoldovenesc.ro

Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Comentarii Facebook


Știri recente