„Donează sânge, salvează o viaţă!”: 650 studenți de la Academia de Poliție la cea mai recentă acțiune

Peste 650 studenţi de la Academia de Poliţie din Capitală au participat la cea mai recentă acțiune inițiată în cadrul Campaniei „Donează sânge, salvează o viaţă!” a Patriarhiei Române.

Acțiunea a avut loc săptămâna trecută și a fost organizată de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, cu sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguină din Bucureşti. Activitatea s-a desfăşurat la Academia de Poliție pe parcursul a patru zile (18-21 martie).

În baza colaborării cu Academia de Poliție, de la un an la altul numărul studenţilor donatori este tot mai mare, a declarat pentru Trinitas TV voluntarul Florin Ionescu.

„Studenții din anul patru de studiu, fiind la cea de-a 7-a sau chiar de-a 8-a donare, sunt asimilaţi drept donatori consacraţi”, a mai spus Florin Ionescu.

Comisarul-şef Conf. Mihai Marcoci, prorectorul Academiei de Poliţie, a precizat că parteneriatul între Academia de Poliţie şi Patriarhia Română privind donarea de sânge este unul important, în contextul crizei de sânge din România.

„Pentru noi este foarte importantă colaborarea cu Patriarhia Română din mai multe considerente. Avem un palier cultural al activităţilor derulate de duhovnicul nostru, părintele Radu Felix, care este foarte apropiat de studenţi. În celălalt palier am dorit să iniţiem împreună cu alte ONG-uri activităţi care să vizeze donaţii de bunuri, de obiecte şi de bani pentru case de bătrâni”, a spus prorectorul.

Comisarul-şef Conf. Mihai Marcoci a mai precizat că studenţii au hotărât să doneze bonurile de masă pe care le-au primit în urma donării de sânge unei case de bătrâni sau unei case de copii.

Campania „Donează sânge, salvează o viață” a venit în sprijinul actului medical cu peste 16 tone de sânge în 6 ani de când a fost lansată (aprilie 2013).

Pe aceeași temă:

Foto credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente