Doi ierarhi vor sfinți biserica parohiei „Sfântul Ilie”- Șcheia, județul Suceava

Înalt Preafințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, și PS Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, vor sfinți duminică, 16 iunie 2013, Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din satul „Sfântul Ilie”, comuna Șcheia, județul Suceava, potrivit Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

După cum a relatat pr. paroh Aristarch Cojocar, la acest eveniment vor participa peste 60 de preoți și diaconi, credincioși din toată țara, din Bucovina de Nord și din Basarabia.

„În anul 1997 pe dealul ce desparte satul „Sfântul Ilie” – Vechi de municipiul Suceava s-a sfințit de către IPS Pimen locul pentru o nouă biserică. Inițiativa ridicării acestui sfânt lăcaș a venit din partea unui grup de credincioși ardeleni aparținând unei fundații culturale. Timp de șapte ani, nimic nu s-a realizat. Astfel, în anul 2004, IPS Pimen m-a învestit cu misiunea de a ridica o biserică închinată Sfinților Apostoli Petru și Pavel în satul „Sfântul Ilie” – Nou, comuna Șcheia. Fondurile pentru ridicarea sfântului lăcaș, care are stil ștefanian, au fost strânse de la credincioșii din zonă și din toată țara. Dumnezeu să răsplătească tuturor celor care s-au ostenit și au ajutat la ridicarea acestei biserici”, a spus pr. paroh Aristarch Cojocar.

Comentarii Facebook


Știri recente