UPDATE: Doi ierarhi au slujit la hramul celui mai vestic aşezământ monahal din Eparhia Maramureșului: Galerie Foto

Update: Prima versiune a acestui articol menționa în mod eronat faptul că Mănăstirea Scărișoara Nouă din Episcopia Maramureșului și Sătmarului este cel mai vestic așezământ monahal din România. Într-adevăr este așezat la patru km de granița cu Ungaria, dar nu este cel mai vestic așezământ monahal din țară, ci din Episcopia Maramureșului. 

Știre inițială: 

Preasfinţitul Părinte Iustin a slujit luni, împreună cu Arhiereul vicar Timotei Sătmăreanul, la hramul celui mai vestic aşezământ monahal din România: Mănăstirea Scărişoara Nouă.

Mănăstirea închinată Sfântului Ioan Botezătorul a fost înfiinţată în anul 1991 de moţii stabiliţi în Scărişoara Nouă în urma reformei agrare din anul 1924. Este situată la doar câţiva kilometri de graniţa cu Ungaria.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de Grupul Psaltic „Anastasios”, dirijat de medicul neurochirurg Iustinian Simion.

Sfântul Ioan Botezătorul este ocrotitorul aşezământului monahal de la Scărişoara Nouă. Foto credit: Episcopia Maramureşului şi Sătmarului

Cuvântul catehetic a fost rostit de părintele profesor Stelian Tofană.

„Sărbătorim astăzi Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul. Nu a unui om obişnuit. A celui mai mare om născut din femeie, aşa l-a caracterizat Mântuitorul Hristos pe Sfântul Ioan Botezătorul”.

La final, ierarhul a hirotesit arhimandrit pe protosinghelul Spiridon Belei pe care l-a instalat în demnitatea de stareţ al Mănăstirii Scărişoara Nouă.

Noul stareţ are 44 de ani, din care 22 de ani de viaţă monahală şi 17 de slujire clericală.

Foto credit: Episcopia Maramureşului şi Sătmarului

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente