Doar întâlnirea cu Dumnezeu aduce vindecare şi viaţă: Arhiepiscopul Ioachim

„Moartea și boala sunt doar urmări ale păcatului și doar întâlnirea cu Dumnezeu aduce vindecare și viață”, a transmis Arhiepiscopul Ioachim al Romanului şi Bacăului cu ocazia Duminicii a 24-a după Rusalii.

Evanghelia sărbătorii prezintă vindecarea de către Mântuitorul Hristos a femeii care suferea de 12 ani şi învierea fiicei lui Iair.

Îndrăzneala și răbdarea femeii vindecate denotă că bolile trupului și ale sufletului nostru nu sunt incurabile, „indiferent cât de grave sau de îndelungate ar fi”.

„Chiar și atunci când putem vorbi despre o moarte spirituală, putem spera contrar oricărei evidențe, că lângă Hristos vom afla vindecare”, a afirmat Înaltpreasfinţia Sa.

În cazul fetei înviate, ierarhul a explicat că Mântuitorul Hristos așteaptă intenționat să moară fata „pentru a face clară dovada învierii, pentru a nu exista nicio urmă de îndoială în ceea ce privește veridicitatea acestei minuni”.

Arhiepiscopul a precizat că îndemnul Scoalăte transmis de Hristos către fiica lui Iair are o aplicabilitate mai largă.

Este adresat „tuturor creștinilor, tinerilor și vârstnicilor deopotrivă, ca îndemn la introspecție, la ieșire din rutina cotidiană, din obișnuința păguboasă pentru suflet, sau mai grav, din moartea spirituală, în care propriile deprinderi păcătoase îi țin prizonieri”.

„Așadar, noi toți auzim un îndemn la revenirea în sine și la asumarea unei vieți pe care să o închinăm lui Dumnezeu”, a încheiat ierarhul.

Foto credit: Basilica.ro


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente