Din hambarele noastre să împărțim și la cei care au nevoie – Arhiepiscopul Pimen la Ipotești

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor, a afirmat în cadrul liturghiei oficiate duminică la Parohia Ipotești că „dacă adunăm în hambarele noastre mari sau mici, din ele să împărțim și la cei care au nevoie”.

În omilia Sa Înaltpreafințitul Părinte Pimen a îndemnat credincioșii să se îngrijească de hrana pentru trup, dar fără să se îngrijoreze.

Să vedem ce e mai de preț, trupul sau sufletul, să ne îngrijim, dar să nu ne îngrijorăm.

Reflectând la exemplul textului evanghelic, ierarhul a spus că așa cum „păsările cerului nu adună în hambare, și Dumnezeu le hrănește, iar crinii câmpului și florile sunt așa de frumoase fără să țeasă, nu înseamnă că noi nu trebuie să ne îngrijim de cele pământești, ci să nu ne îngrijorăm de acestea”.

Resfințirea lăcașului de cult

Înaltpreasfinția Sa a oficiat împreună cu Episcopul Antonie de Bălţi slujba de resfințire a bisericii din Parohia Ipoteşti.

Lăcașul a primit duminică, 17 iunie 2018, cel de-al doilea hram: Pogorârea Sfântului Duh.

La acest eveniment au fost prezente oficialități locale și județene, preoți din parohii apropiate precum și credincioși din oraș sau din împrejurimi.

Biserica Sfinții Arhangheli, din Ipoteşti, situată în centrul localității, este o construcție ridicată în locul unei foste biserici din lemn.

Lucrările au început în mai 1988, prin așezarea pietrei de temelie, și s-au încheiat în 1995, când locașul a fost sfințit.

Cu trecerea timpului ansamblul parohial a fost restaurat, iar lucrările au fost finalizate cu resfințirea de duminică.

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Comentarii Facebook


Știri recente