Din 2021 Brașovul va avea aeroport. Va fi între primele trei la nivel național

Conform declarațiilor președintelui Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, din 2021 orașul va avea aeroport. Lucrările vor fi demarate în martie 2020 și vor dura 9 luni.

„Până la sfârşitul acestui an Aeroportul va fi finalizat în proporţie de 90%. Noi nu construim orice fel de aeroport, ci unul care va fi între primele trei la nivel naţional, după Aeroportul Internaţional «Henri Coandă» şi Aeroportul Internaţional Cluj, atât din punctul de vedere al mărimii terminalului de pasageri, cât şi ca lungime a pistei de decolare-aterizare”, a menţionat Adrian Veştea, conform publicației locale Bună Ziua Brașov.

De altfel, la Hotelul Alpin din Poiana Braşov a avut loc joi și vineri prima întrunire din anul 2020 a Asociaţiei Aeroporturilor din România (AAR).

Prezentă la eveniment, preşedintele Asociaţiei de Promovare a Turismului din România (APTR), Corina Martin, a anunţat că se doreşte şi o legătură aeriană munte – mare.

„Va fi foarte important să avem un zbor Braşov – Constanţa, pentru a încuraja vacanţele spre destinaţii din ţară”, a declarat Corina Martin.

Oficialii speră ca odată cu deschiderea aeroportului din Brașov, numărul turiștilor să crească constant.

Sursă foto: channel-e.id

Comentarii Facebook


Știri recente