„Diaconia” a devenit o carte de vizită a Bisericii Ortodoxe Române: Mitropolitul Basarabiei la TVR

Sectorul de Misiune Socială „Diaconia” din cadrul Mitropoliei Basarabiei împlinește în 2021 două decenii de activitate, iar Centrul Maternal al acestui sector, „În brațele mamei”, 10 ani de la deschidere.

În acest context, Mitropolitul Petru a vizitat săptămâna trecută centrul maternal din Chișinău, unde a oferit un interviu pentru TVR Moldova.

Părintele Mitropolit și-a amintit că parcursul început în 2001 a fost inițial destul de greu, dar în timp, „Diaconia” a devenit „brațul social al Bisericii pe care o reprezintă în relația cu Instituțiile Statului în domeniu”.

„În toți acești 20 de ani de la înființare, prin munca neobosită a tinerilor voluntari, Diaconia a devenit o carte de vizită a Bisericii Ortodoxe Române, prin Mitropolia Basarabiei”, a declarat IPS Petru.

„Prin ‹Diaconia› vom avea în continuare forța necesară ce va impulsiona și identifica noi forme de asistență ca răspuns la nevoile aproapelui”, a adăugat ierarhul.

©Mitropolia Basarabiei


Centrul Maternal „În brațele mamei” din Chișinău este compus din trei ramuri importante:

  1. Centru de Consultanță care realizează susținerea în comunitate a cuplurilor mamă-copil și a familiilor aflate în situație de criză temporară, oferind servicii de asistență spirituală, psihologică, socială, juridică și materială.
  2. Centru în care se plasează cuplurile mamă-copil și gravidele aflate în situație de emergență. Acolo, echipa multidisciplinară elaborează un plan individual de intervenție prin care se urmărește consolidarea relației dintre mamă și copil, formarea deprinderilor de îngrijire a copilului, gestionarea resurselor în vedere creării unui mecanism de viață autonom. Centrul are capacitatea de a asista concomitent 10 cupluri mamă-copil.
  3. Centrul de găzduire secundară „Casa Maria” care asistă cuplurile mamă-copil ce vin din Centrul Maternal (mame minore sau orfane care mai au nevoie de acompaniere și mame cu un nivel înalt de motivare de a-și îmbunătăți viața). Beneficiarilor li se oferă o garsonieră pe un timp determinat.

Vezi mai multe detalii pe site-ul oficial Diaconia.

Pe aceeași temă:

Foto credit: Mitropolia Basarabiei

Comentarii Facebook


Știri recente