Dezbateri despre programul Hristos împărtășit copiilor

În această dimineață la Centrul eparhial din Timișoara are loc întâlnirea de lucru cu responsabilii la nivel de protopopiat cu activitatea catehetică din cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei. Evenimentul are loc cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, și cu purtarea de grijă a Preasfințitului Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, informează „Ziarul Lumina”.

La lucrările care se desfășoară în sala festivă a Centrului eparhial iau parte cei 14 responsabili la nivel de protopopiat cu activitatea catehetică din Arhiepiscopia Timișoarei, alături de pr. Sorin Lungoci, responsabil eparhial la Sectorul învățământ și activități cu tinerii.

Scopul întâlnirii este dezvoltarea proiectului „Hristos împărtășit copiilor” prin intensificarea activităților catehetice la nivel de eparhie. Pe ordinea de zi se află o serie de subiecte actuale și care se doresc a fi un aport major al parohiilor implicate în proiect. Astfel, este trecută în revistă o scurtă analiză a activității desfășurate prin programul catehetic „Hristos împărtășit copiilor” în anul precedent prin prezentarea de statistici, reușite, eșecuri, greutăți întâmpinate, dar și soluții constructive legate de proiect. De asemenea, sunt analizate și prezentate concursul național „Bucuria de a fi creștin”, ce a avut loc la nivel de Patriarhie, și concursul județean de religie „Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș”, ediția a II-a, care s-a desfășurat în cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei. Pentru anul 2013-2014 sunt făcute informări privind desfășurarea și programarea catehezelor demonstrative, propuneri cu lista temelor de cateheză pentru anul 2014, dar și organizarea de întâlniri comune între preoți și profesori de religie la nivel de cercuri misionare. Toate aceste acțiuni vin să aducă o îmbunătățire a activității catehetice, printr-o organizare mai concretă și eficientă și în conformitate cu Anul omagial dedicat Sfintelor Taine Spovedania și Împărtășania. „Întâlnirea de astăzi este una benefică pentru toți cei implicați în proiectul «Hristos împărtășit copiilor» pentru că au fost făcute și propuneri de dezvoltare a proiectului prin înființarea de grupuri catehetice pentru adolescenți și tineri prin posibilitatea implementării la nivel parohial a proiectului de catehizare a adulților «Calea Mântuirii». De aceea dorim să facem cunoscut demersul nostru de catehizare în publicațiile bisericești centrale și eparhiale”, a precizat pr. Sorin Lungoci, responsabil cu activitatea catehetică eparhială.

Comentarii Facebook


Știri recente