Despre monahism în gândirea Sfântului Vasile cel Mare

La Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a apărut al IV-lea volum al colecției Florilegii Vasiliene: Sfântul Vasile cel Mare – despre monahism.

Primele trei volume cuprind o selecție de texte din scrierile sfântului capadocian despre rugăciune, crearea lumii și Sfânta Treime.

„Lucrarea reunește o parte din îndemnurile și regulile pe care acesta le-a transmis fie comunităților monastice din vremea sa, fie celor care doreau să urmeze viața monahală” se arată în Nota Editorială a cărții.

Sfântul Vasile cel Mare este unul dintre marii întemeietori ai monahismului răsăritean.

Îndrumarul creștin se adresează atât celor care viețuiesc în mănăstiri, cât și celor care doresc să cunoască mai bine specificul vieții monastice și îndemnurile patristice privitoare la aceasta.

Lucrarea poate fi achiziţionată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Foto credit: Basilica.ro/ Mircea Florescu

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

5 măsuri pentru protejarea de caniculă

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri o atenționare meteo pentru toată țara prin care au fost anunțate trei zile de disconfort termic cu temperaturi de până la 37 de grade. „Pe parcursul zilei…