Elevii sătmăreni au început un nou an școlar

Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, a fost prezent marţi, 13 septembrie 2016, la Liceului Teologic Nicolae Steinhardt din Satu Mare. Cu această ocazie, ierarhul a participat la festivitatea de deschidere a anului şcolar, notează site-ul oficial al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

Festivitatea de deschidere a debutat la biserica Sfântul Nicolae din curtea liceului, unde a fost oficiată Sfânta Liturghie în Altarul de Vară.

Din sobor au făcut parte părinții profesori ai licelului, precum și foştii absolvenţi ai liceului, acum preoți.

În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a vorbit despre educaţie şi însemnătatea învăţământului teologic în Satu Mare, municipiu în care există mai multe şcoli confesionale.

Arhiereul Vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului a dăruit bibliotecii liceului, Monografia-album Chivote ale Credinţei  în care sunt prezentate cu cele 30 de mănăstiri şi 10 schituri din Eparhie.

La final, Preasfinția Sa, însoţit de directorul liceului, a vizitat unitatea de învăţământ, reabilitată în totalitate înaintea începerii anului şcolar.

Comentarii Facebook


Știri recente