Denia Canonului Sf. Andrei Criteanul, la Sibiu

Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, înconjurat de un sobor de preoţi și diaconi, a oficiat luni, 23 martie, slujba Deniei, în cadrul căreia s-a citit integral Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul. La slujba religioasă au participat credincioşi din cetatea transilvană şi din împrejurimi, studenţi şi cadre didactice.

Credincioşii din Sibiu au participat în număr mare la slujba religioasă de luni seara. Răspunsurile liturgice au fost date de corul studenţilor Facultăţii de Teologie Ortodoxă “Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu, condus de pr. lect. univ. dr. Sorin Dobre, potrivit mitropolia-ardaelului.ro. În soborul de preoţi au făcut parte slujitori ai Catedralei mitropolitane şi cadre didactice de la facultatea sibiană. Cele peste 250 de imnuri care alcătuiesc slujba Canonului cel Mare au fost citite integral de ierarh şi soborul slujitor, fiind a doua oară în acest post când creaţia Sfântului Andrei Criteanul a fost oficiată, după ce în primele patru seri din Postul Mare, în biserici s-a săvârşit Pavecerniţa Mare şi s-a citit acest deosebit canon, în patru părţi.

Întrucât în miercurea din săptămâna a cincea a Postului Mare sărbătorim şi Buna Vestire, slujba Deniei ce trebuia oficiată în această zi a fost mutată luni seara. Tot în această săptămână, vineri seara se va oficia în toate locaşurile de cult Denia Acatistului Maicii Domnului, o altă slujbă deosebită a Bisericii, oficiată în Postul Mare.

Comentarii Facebook


Știri recente