Denia Acatistului Bunei Vestiri la Caransebeș

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a oficiat vineri, 19 aprilie, la Catedrala episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” și „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș, slujba Deniei Acatistului Bunei Vestiri, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

La slujbă au participat numeroși credincioși și credincioase, precum și elevii și studenții teologi din Caransebeș, însoțiți de cadrele didactice.

În cuvântul său de învățătură chiriarhul a subliniat importanța acestei slujbe deosebite din săptămâna a V-a a Postului Mare pentru fiecare dintre noi: „Dumnezeu să primească sfintele rugăciuni și îi mulțumim Maicii Domnului pentru că ne-a ajutat ca în această seară, în cadrul slujbei Utreniei, să-i citim acatistul. În fiecare vineri din săptămâna a V-a a Postului Sfintelor Paști, potrivit tradiției noastre bisericești, săvârșim Denia Acatistului Bunei Vestiri. Maica Domnului i-a ajutat întotdeauna pe creștinii dreptmăritori, așadar, și noi în Postul Mare ne rugăm Maicii Domnului să ne ajute să putem continua lupta cea bună, să ne ajute să putem continua urcușul spre înviere, să mergem mai departe pe calea postului, ca la final să ne putem întâlni cu Fiul lui Dumnezeu, Care pentru noi, la plinirea vremii, S-a făcut fiu al Fecioarei Maria. O rugăm pe Maica Domnului să ne ocrotească, să ne ajute și să ne acopere cu cinstitul ei acoperământ”.

La final, toți credincioșii prezenți au fost miruiți și au primit iconițe cu Răstignirea Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente