Delegație a Patriarhiei Române în vizită misionară pe continentul american: IPS Nicolae și PS Ioan Casian vor fi instalați în Eparhii

O delegație a Patriarhiei Române condusă de IPS Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, se va afla în perioada 28 aprilie – 7 mai 2017 pe continentul american, cu prilejul instalării a doi ierarhi ortodocși români.

În data de 30 aprilie, IPS Nicolae va fi instalat ca Mitropolit Ortodox Român al celor două Americi, în Catedrala Sfinții Împărați Constantin și Elena din Chicago.

Duminica următoare, 7 mai 2017, PS Ioan Casian va fi instalat în scaunul de Episcop Ortodox Român al Canadei, în Parohia Sfântul Gheorghe din St-Hubert, Quebec.

Noile eparhii înființate,  Episcopia Ortodoxă Română a Canadei și Mitropolia Ortodoxă Română a celor două Americi au fost aprobate în Ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 28 octombrie 2016.

Ridicarea în demnitatea de Mitropolit a Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae a avut loc duminică, 30 octombrie 2016, în Catedrala Patriarhală din București, după Sfânta Liturghie.


IPS  Nicolae s-a născut în 15 aprilie 1967 în Constanța. A urmat studii liceale în Constanța și București, continuate cu Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu în perioada 1988-1992.

Între anii 1994-2001 a beneficiat de o bursă de studii la Universitatea Marc Bloch din Strasbourg, unde a obținut o diplomă de Studii Aprofundate (1995) și titlul de doctor în Teologie (2001). Pentru o scurtă perioadă – decembrie 2001 – martie 2002 – a fost secretar la Cancelaria Patriarhală.

A fost tuns în monahism în decembrie 2001 la Mănăstirea Radu Vodă din București. Din martie 2002 a slujit ca Arhiepiscop Ortodox Român al celor două Americi.

PS Ioan Casian s-a născut în data de 20 februarie 1969, în oraşul Comăneşti, judeţul Bacău.

A absolvit Facultatea de Teologie Andrei Şaguna din Sibiu, a viețuit doi ani în Mănăstirea Sf. Ioan Botezătorul din Ierusalim, a făcut studii teologice la Roma și a activat ca secretar administrativ al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale timp de patru ani.

Timp de peste zece ani a fost Episcop vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a celor Două Americi. A fost ales în această demnitate de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în ședinta din 2 martie 2006.

Comentarii Facebook


Știri recente