Decanul de la Sfântul Vladimir a conferențiat în București

Decanul cunoscutei Facultăți de Teologie Ortodoxă „Sfântul Vladimir” din New York, Pr. Prof. Dr. John Behr, a susținut astăzi o conferință în fața teologilor bucureșteni. Prelegerea intitulată „Becoming human” a avut loc în Amfiteatrul „Dumitru Stăniloae” al Facultății de Teologie Ortodoxă din Capitală.

„Mesajul conferinței este deci că suntem chemați să fim ființe umane depline. Noi acum înțelegem acest termen a fi om, a fi ființă umană ca pe cel mai mic numitor comun pe când realitatea este că trebuie să-l înțelegem în sensul să devenim oameni ceea ce implică un efort. Și după modelul Hristos implică o viață în spiritul dăruirii de sine, a nu mai trăi pentru sine, ci pentru ceilalți”, a mărturisit Pr. Prof. Dr. John Behr, decanul Facultății de Teologie „Sfântul Vladimir” din New York.

Amfiteatrul „Dumitru Stăniloae” al Facultății a fost neîncăpător, fiind prezenți foarte mulți studenți dar și cadre didactice.

„Conferințele susținute de profesorii din străinătate sunt urmărite cu real interes de studenți pentru că sunt informații noi, sunt viziuni noi în ceea ce privesc temele tradiționale de teologie. De aceea, ne bucurăm ori de câte ori facultatea noastră are oaspeți din străinătate. În cazul acesta iată un profesor ortodox care este decanul Facultății de Teologie din New York. Dânsul este un cunoscut patrolog, are o serie de publicații, de lucrări interesante și vine dintr-o tradiție mărturisitoare a Ortodoxiei de peste ocean. La acea facultate au fost decani și profesori înaintea dânsului George Florovski, Meyendorff, Alexander Schmemann, nume sonore în Ortodoxia apuseană. De aceea mărturia dânsului este urmărită cu viu interes de către studenții noștri care cunosc și alte perspective, alte accente ale unei teologii ortodoxe care este în primul rând misionară”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Prof. Dr. Ștefan Buchiu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din București.

La conferință a fost prezent, alături de studenți, și Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Arhiepiscopul ortodox român al celor două Americi.

Comentarii Facebook


Știri recente