Debut în teatrul religios al Grupului de cateheză Doar noi?

Sâmbătă, 11 mai, a avut loc premiera spectacolului de teatru religios „Hristos a înviat!” susținut de copiii din Grupul de cateheză „Doar noi?” al Parohiei Amara II, din Protoieria Slobozia, Episcopia Sloboziei și Călărașilor, coordonați de preoții Emilian Petre și Clementin Matache, informează „Ziarul Lumina”.

„Acest debut artistic religios a încununat munca tinerilor cateheți și a preoților îndrumători, mai ales că audiența a reacționat deosebit de sensibil, prin aplauze, la reprezentația piesei pregătite cu mult efort din partea celor implicați. Prin regie, spectacolul a adus în fața publicului ultima săptămână a vieții trupești a Mântuitorului Hristos alături de Apostolii ucenici, Pătimirile mântuitoare și Învierea întru slavă a Domnului. Piesa a fost presărată cu intervenții muzicale religioase, specifice momentului, interpretate de tinerii actori care au emoționat spectatorii captați de magia momentului. Punerea în scenă în mod artistic a evenimentelor dramatice trăite de Hristos și Apostoli a fost mai mult decât un joc de rol, a fost o mărturisire de credință, de dragoste și de speranță în Iisus Cel înviat”, a declarat pr. Alexandru Oancea.

Părintele Constantin Pătrașcu, inspector pentru cateheză în cadrul Sectorului cultural al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, a felicitat copiii pentru implicare, iar pe preoții îndrumători și colaboratorii acestora pentru buna organizare a acestui eveniment. În încheiere, părintele Alexandru Oancea a adresat cuvinte de mulțumire tinerilor actori pentru piesa prezentată în mod artistic, oferindu-le câte o icoană reprezentând Sfânta Treime, spre a le fi călăuză în activitățile artistice începute și viitoare.

Comentarii Facebook


Știri recente