De Ziua Victoriei în al Doilea Război Mondial, Ministerul Apărării a omagiat eroii. Cum va marca Ziua Independenței

Ministerul Apărării Naționale a organizat luni dimineață, la Monumentul Eroilor Patriei din fața Universității Naționale de Apărare „Carol I” din Capitală, o ceremonie militară și religioasă prilejuită de aniversarea Zilei Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în al Doilea Război Mondial și a Zilei Europei.

Ceremonia s-a desfășurat în prezența Ministrului Apărării Vasile Dîncu și a reprezentanților veteranilor de război și a inclus o slujbă de comemorare pentru eroi și o depunere de coroane la monument.

Slujba parastasului a fost oficiată de preoții militari Florin Vlădoiu, șeful Secției Asistență Religioasă din Statul Major General, și Sorin Pitic, lector universitar dr. la Universitatea Națională de Apărare ”CAROL I” din București.

Clericii militari Florin Vlădoiu și Sorin Pitic au oficiat slujba de pomenire de la Monumentul Eroilor Patriei din fața Universității Naționale de Apărare „Carol I” din Capitală luni, 9 mai 2022, de Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în al Doilea Război Mondial. Foto: Forțele Aeriene Române / Laurențiu Turoi

Marți, de Ziua Independenţei Naționale a României, Ministerul Apărării Naționale organizează conferința internațională „Războaiele de independență, diplomație și societate. Noi perspective și abordări ale problemei Orientale 1875-1878”.

Evenimentul marchează împlinirea a 145 de ani de la obținerea independenței de stat a țării noastre.

Ceremonii militare similare, precum și manifestări evocatoare (expoziții tematice, gale de filme și alte activități cu specific militar) au loc luni și marți și în marile garnizoane din țară.

Foto credit: Forțele Aeriene Române / Laurențiu Turoi

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente