De Ziua Copilului, la Dunărea de Jos

Copii de la mai multe grădinițe, școli și licee gălățene au susținut de 1 iunie o serbare, fiind astfel aproape de fetițele de la Așezământul filantropic „Sfântul Vasile cel Mare” al Arhiepiscopiei Dunării de Jos. Cei mici au cântat, au dansat, au recitat poezii și au interpretat scenete. Toate activitățile au fost grupate sub genericul „Edificiul vieții omului de azi, temelia educației copilului de ieri”. Alături de copii, părinți și coordonatorii Așezământului s-a aflat și Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian, informează TRINITAS TV.

Elevele Centrului Rezidențial al Așezământului au prezentat sceneta religioasă ” Puntea”, adaptare după poezia lui Ioan Ioanide. Au mai participat trupa „Katarsis” a Liceului CFR și Corul „Alegria” din Galați.

Întreaga manifestare de Ziua Copilului a adunat la Așezământul „Sfântul Vasile cel Mare” din Galați, peste 300 de copii și elevi.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian a binecuvântat masa de prânz oferită celor 70 de copii din Centrul Multifuncțional de Servicii Sociale „Speranța”.

Activități similare s-au desfășurat și în centrele de zi de la parohiile „Sfântul Mina”, „Sfântul Spiridon” și „Sfântul Antonie cel Mare” din Galați, precum și la grădinița parohială din localitatea Ireasca.

Comentarii Facebook


Știri recente