De Paşti, IPS Ciprian îndeamnă să oferim o rază de lumină celor suferinzi și întristați

La Slujba de Înviere din Noaptea de Paşti, Arhiepiscopul Ciprian a explicat ce trebuie să facem pentru pentru a ne împărtăși cu adevărat de roadele Crucii și Învierii lui Hristos, de Lumina dumnezeiască ce izvorăște, an de an, din Sfântul Său Mormânt.

„Se cuvine să fim solidari unii cu alții și să oferim o rază de lumină și bucurie celor suferinzi și întristați, aflați, poate, în stare de confuzie și deznădejde, din pricina pierderii unor persoane dragi, împărtășindu-le iubirea lui Hristos cea roditoare de iertare și cântând împreună: «Ziua Învierii! Să ne luminăm cu prăznuirea și unul pe altul să ne îmbrățișăm. Să zicem fraților și celor ce ne urăsc pe noi; să iertăm toate pentru înviere»”.

Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei a menţionat în cuvântul său despre cauzele răcirii dintre oameni, slăbirea credinței și înmulțirea fărădelegii.

„De aceea, se impune, măcar în al doisprezecelea ceas, să ne revenim din rătăcirea minții, să medităm cu onestitate asupra rostului viețuirii noastre pământești și să înțelegem că numai împreună, uniți prin credință și fapte de iubire creștinească, putem birui ispita dezbinării cu care ne încearcă vrăjmașul diavol, pentru a ne păstra sănătatea mentală, culturală și spirituală”.

„Pentru aceasta, va trebui ca fiecare dintre noi să-și întărească voința de a evita răul și a săvârși binele, iar Dumnezeu Cel iubitor de oameni ne va dărui puterea de a rezista tuturor atacurilor ce vin de la vrăjmașul”, a precizat Înaltpreasfinţia Sa.

Ierarhul a oficiat slujba pascală la Catedrala „Înălțarea Domnului” din Buzău.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente