De hramul Asociației Femeilor Ortodoxe, Arhiepiscopul Ciprian a binecuvântat noul centru social

Arhiepiscopul Ciprian a binecuvântat sâmbătă noul centru social al Asociației Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei. Evenimentul a avut loc de hramul Asociației, Soborul Maicii Domnului, și la împlinirea unui an de la sfințirea vechiului centru social.

Președinta Asociației, doamna Ana Săcrieru, a îndemnat reprezentantele comunităților locale să continue activitățile, în pofida dificultăților generate de Covid-19, și a făcut apel la „forța pe care o dă continuitatea de peste veac” a Asociației Femeilor Ortodoxe din Eparhia Buzăului și Vrancei, succesoarea fostei Societăți Ortodoxe Naționale a Femeilor Române, înființată în Vrancea, în 1913, de Episcopul Teodosie Atanasiu, iar în Buzău, în 1927, de Episcopul Ghenadie Niculescu.

„Să conștientizăm importanța continuității, singura care ne dă tărie, forță, singura care ne onorează în fața istoriei, indiferent în ce vremuri vitrege ne așază ea viețile”.

„În aceste condiții, indiferent cât de mult ne sunt, astăzi, agresate valorile creștine care definesc însăși identitatea noastră, știind că și înaintașele noastre au trăit vremurile cumplite din război, dar au putut totuși îndeplini scopul nobil social-educațional al Asociației chiar și în acele vremuri, pentru a rezista și a ne îndeplini misiunea asumată, putem face recurs la forța acestei continuități pe care, de altfel, trebuie să o și apărăm cu orice preț”, a afirmat Ana Săcrieru.

Arhiepiscopul Ciprian a subliniat că Asociația Femeilor Ortodoxe este parte componentă din structura Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, alături de celelalte sectoare de activitate, şi a apreciat eforturile membrelor Asociaţiei.

„Ne bucurăm să fim împreună de hramul Asociației Femeilor Ortodoxe din Eparhia noastră, la sărbătoarea «Soborul Maicii Domnului», mulțumindu-i Sfintei Fecioare Maria că v-a ajutat, anul acesta, să îndepliniți, sub coordonarea doamnei președinte Ana Corina Săcrieru, multiple activități, în pofida contextului deosebit de greu în care ne-am aflat, cel puțin până acum”.

Ierarhul a afirmat despre centrul social sfinţit că este „dovada concretă a implicării cu seriozitate și încredere în realizarea obiectivelor asumate de Asociația Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei”.

„Sunt convins că și această lucrare, asemenea tuturor celor împlinite cu trudă și speranță, este menită să dureze în timp și să fie de un real folos tinerilor creștini”, a spus Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.

În noul spaţiu vor fi realizate în continuare activitățile cu care Asociația Femeilor Ortodoxe a obișnuit comunitatea locală: acțiuni sociale pentru persoane defavorizate, activități de întrajutorare și ateliere pentru copii. Fondurile vor fi asigurate și din vânzarea de covoare de lână manufacturate.

Foto credit: Facebook / Asociația Femeilor Ortodoxe – Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente