De 8 Martie, Arhiepiscopul Dunării de Jos s-a întâlnit cu mamele și copiii ucraineni refugiați în Galați

Înaltpreasfințitul Părinte Casian s-a întâlnit marți, de 8 Martie, cu mamele și copiii ucraineni găzduiți în Campusul studențesc „Alexandru Ioan Cuza” din municipiul Galați. Evenimentul a avut loc în Capela Muzeului eparhial.   

Ierarhul Dunării de Jos le-a oferit flori și iconițe celor 50 de mame găzduite împreună cu copiii lor în Galați și s-a rugat pentru pace și bunăstare alături de cei prezenți.

Ajutat de un translator, Părintele Arhiepiscop a discutat cu copiii ucraineni și le-a oferit iconițe și dulciuri.

„Toți copilașii prezenți au avut un frumos dialog cu Părintele Arhiepiscop, au rostit rugăciuni și au cântat împreună imne închinate Maicii Domnului și cântece dedicate tuturor mamelor”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În continuare, ierarhul împreună cu cei prezenți a vizitat expoziția temporară de artă creștină „Lumină. Culoare. Rugăciune” din Sala de expoziții „Sergiu Dumitrescu”, precum și atelierele de restaurare din cadrul Muzeului eparhial.

În cadrul vizitei pastorale, cetățenii ucraineni au fost ajutați de studenții și masteranzii din cadrul Departamentului de Istorie, Filosofie și Teologie din Galați.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente