„Darurile Magilor” pentru Biserica Sf. Ștefan cel Mare din Viena: Obiecte și cărți liturgice

Parohia Sf. Ștefan cel Mare din Viena a finalizat lucrările la subsolul încălzit, unde Părintele Mitropolit Serafim a oficiat Sfânta Liturghie de Crăciun. Cu doar câteva zile înainte fuseseră sfințite obiectele liturgice și cărțile de cult primite în dar de parohie de la 30 de familii de români. Părintele Paroh Emanuel Nuțu le-a numit „darurile magilor”.

„Încă din anul 2018 a venit din partea mai multor credincioși (peste 30 de familii) dorința de a înzestra noua biserică cu toate cărțile liturgice necesare și obiectele de cult frumos lucrate, prin care să se aducă slavă lui Dumnezeu”, a scris parohul pe pagina de Facebook a parohiei.

„Fie ca acest dar, asemănător darurilor magilor veniți la Peștera Betleemului, să aducă ctitorilor bucuria întâlnirii cu Pruncul Iisus”, le-a urat el.

Oficierea slujbelor în subsolul bisericii a fost posibilă prin efortul substanțial al unor enoriași care au donat materiale și au făcut voluntariat pentru a finisa spațiile de la subsol.

Foto credit: Facebook / Sfântul Ștefan cel Mare din Viena

Pentru a putea păstra distanțarea socială recomandată de autorități în scopul prevenirii infecției cu SARS-Cov-2, părintele Emanuel Nuțu a sugerat ca membrii familiilor să participe pe rând, în cele trei zile de Crăciun, la Sfânta Liturghie.

În capela de la subsol a fost adusă și Icoana Maicii Domnului „Pantanassa” – izbăvitoarea de cancer, dăruită de un grup de credincioși. Este pictată în Sf. Munte Athos de un părinte care nu și-a părăsit chilia de 40 de ani.

Prima liturghie oficiată la această biserică a avut loc anul acesta de Rusalii, care este hramul ei principal. Tot atunci, Părintele Mitropolit Serafim a sfințit și clopotele.

Este cea de a treia biserică ridicată de români la Viena. Lângă ea, prin implicarea părintelui paroh și cu sprijinul Primăriei Sectorului 2 al Vienei, a fost construit și un bloc de locuinţe pentru 47 de familii de români.

Părintele Emanuel Nuțu este bucovinean la origine, iar proiectul bisericii include și pictura pereților exteriori în stilul frescei exterioare a bisericii Mănăstirii Voroneț.

La Biserica „Sf. Ștefan cel Mare” din Viena se ajunge cu tramvaiul O, din Prater, în direcția Bruno Marek Allee. Se poate intra prin laterala dreaptă, pe la turnul clopotniță. Persoanele cu dizabilități sau mămicile cu cărucioare pot folosi liftul din laterala stângă.

Foto credit: Facebook / Biserica Sfântul Ștefan cel Mare din Viena

Comentarii Facebook


Știri recente