Daruri pentru elevii din Poiana Brăeşti

Începutul anului şcolar 2015 – 2016 a fost prilej de bucurie pentru şcolarii şi preşcolarii din cadrul Parohiei Naşterea Sfântului Ioan BotezătorulPoiana Brăeşti, care au primit daruri constând în rechizite, ghiozdane, articole vestimentare şi încălţăminte, informează doxologia.ro. Acţiunea social filantropică a fost posibilă prin dărnicia domnului domnul Ioan Ciobanu şi a doamnei doctor Cristina Niţulescu.

Darurile au fost împărţite copiilor la biserică, după ce mai întâi au participat la Slujba Vecerniei şi la cateheza cu tema Despre cinstirea Sfintei Cruci.

“Majoritatea părinţilor nu şi-ar permite să cumpere copiilor rechizite şi hăinuţe, motiv pentru care aceştia ar abandona şcoala. Cu acest ajutor de la începutul anului, cu rechizitele care vor fi dăruite şi în timpul anului şcolar şi cu sfaturile primite la sfânta biserică, acest pericol a fost înlăturat”, a precizat Pr. Paroh Ailenei Cătălin.

În parohie se desfăşoară mai multe acţiuni social filantropice.

“La şcoala din sat a fost cumpărat un dozator pentru apă şi rezervele necesare acestuia, iar în fiecare zi copiii primesc câte o gustare, toate cheltuielile fiind suportate de d-nul Ioan Ciobanu. Cu puţin timp în urmă, aceşti oameni cu suflet mare au trimis haine, alimente, 1500 kg de cartofi şi bani pentru a se cumpăra lemne de foc câtorva familii nevoiaşe din parohie”, a mai spus Pr. Paroh Ailenei Cătălin.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica îşi va aduce contribuţia la proiectul european: Pr. Sorin Şelaru despre „Conferința privind viitorul Europei”

În contextul programului „Conferința privind viitorul Europei”, Pr. Sorin Şelaru, directorul Reprezentanţei Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituţiile Europene, a declarat că „Biserica Ortodoxă este pregătită să fie prezentă la toate nivelurile, deschisă dialogului, pentru…