Daruri pentru copiii din Parohia „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din satul Buruienești, Protopopiatul Iași I

În Parohia „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din satul Buruienești, Protopopiatul Iași 1, a fost organizată, sâmbătă, 23 martie 2013, o acțiune umanitară pentru copiii din familiile sărace, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Sâmbăta trecută a fost una plină de bucurie pentru 54 de copii din 20 de familii ale parohiei „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” – Buruienești, comuna Bivolari, județul Iași. La inițiativa părintelui paroh Adrian Ștefan Chelaru și cu ajutorul lui Vasile Cătălin Marin, reprezentant al unei firme de IT, care a mobilizat pentru această acțiune aproximativ 400 de persoane din București, copiii au primit pachete cu haine, rechizite școlare, jucării și dulciuri. La acțiunea umanitară s-au implicat și firme din București și Iași.

„Ideea de a organiza această acțiune a apărut în decembrie 2012, când m-am întâlnit cu dl Vasile Cătălin Marin. I-am arătat atunci câteva fotografii cu activitățile de la parohie, în special cele de la sărbătoarea Crăciunului din anul 2012, când am reușit să oferim dulciuri pentru copiii din sat cu ajutorul unui alt binefăcător al parohiei noastre, dl. Sandu Daniel din București. Mă bucură mult aceste daruri care, cu siguranță, au adus o bucurie imensă copiilor și părinților din Buruienești, pentru că sunt lucruri pe care ei le obțin cu dificultate. Vreau să mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în această acțiune și-L rog pe Bunul Dumnezeu să le răsplătească osteneala”, a subliniat pr. paroh Adrian Ștefan Chelaru.

„Dorim să-i învățăm pe copiii din Buruienești că oamenii sunt buni și că pot dărui bucurie. Vrem să repetăm această acțiune și cu ocazia sărbătorii Crăciunului 2013, și, dacă vom găsi sprijin, să o facem constant de două ori pe an. Vreau să mulțumesc personal celor care ne-au ajutat și sper să răspundă pozitiv și pe viitor chemării noastre”, a declarat Vasile Cătălin Marin.

Parohia „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” – Buruienești este formată din 60 de familii. Prima biserică din acest sat a fost distrusă în perioada comunistă. Din ansamblul bisericesc a rămas doar clopotnița. Ridicarea noii biserici a început în anul 1999. Lucrările de construcție au fost îngreunate de lipsa resurselor financiare. De la 1 septembrie 2011 în parohia Buruienești a fost numit preot paroh pr. Adrian Ștefan Chelaru. Cu ajutorul unor sponsori s-a cumpărat o centrală pe lemne, s-a montat instalația termică și s-a înlocuit vechea tabla de pe biserică. Lucrările care urmează a fi realizate sunt: construcția gardului în jurul bisericii, izolația termică exterioară, finisarea și pregătirea pereților pentru pictură, montarea parchetului, construcția sfintei mese, ridicarea casei sociale și a celei parohiale, consolidarea turnului clopotniță. De asemenea, biserica necesită împodobirea cu obiecte de cult și mobilier. Persoanele care doresc să sprijine lucrările parohiei Buruienești pot face donații în contul RO26INGB0000999901082090, deschis la ING Bank, sau pot suna la numărul de telefon 0743117963.

Comentarii Facebook


Știri recente