Daruri pentru copiii defavorizaţi din Constanţa

Parohia Buna Vestire din Constanţa a organizat joia aceasta, 10 septembrie 2015, o activitate umanitară pentru 30 de copii defavorizați din oraș, informeză TRINITAS TV.

Proiectul Dăruind vei dobândi

Copiii, proveniţi atât din suburbiile mai sărace ale municipiului, cât şi din centrul de orfani Speranţa, au primit ghiozdane, rechizite şi dulciuri, din partea parohiei. La eveniment a participat şi Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Ierarhul a oferit celor mici darurile şi a rostit o rugăciune pentru sănătatea lor.

„Va stăm cu dragoste în faţa nevoilor voastre, oferindu-vă ceea ce vă este necesar ca să învăţaţi. Voi trebuie să creşteţi şi cu vârsta şi cu înţelepciunea. Trebuie să învăţaţi cât mai bine ca, la rândul vostru, când veţi creşte şi alţii vor fi mici, să fie ajutaţi de voi”, le-a spus Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie celor mici.

Acţiunea face parte din proiectul Dăruind vei dobândi iniţiat şi susţinut de Protoieria II Constanţa, în colaborare cu Arhiepiscopia Tomisului.

Elevii s-au arătat bucuroşi de primirea acestor daruri, în condițiile în care mulţi părinţi nu ar fi putut să le asigure minimul necesar pentru a frecventa cursurile. Parohia nu este la prima activitate socială. A devenit o tradiţie ca preoţii acestei parohii, susţinuţi de oamenii generoși, să ajute la prevenirea abandonului școlar al elevilor săraci din această parte a municipiului Constanța.

Comentarii Facebook


Știri recente