Daruri pentru copii din Parohia clujeană Cetan

Elevii de la parohia clujeană Cetan au primit în dar o excursie la Cluj-Napoca și la Mănăstirea Nicula, iar elevii din Parohia „Nașterea Domnului” sunt protagoniștii Expoziției fotografice „Copiii în Biserică”, în care sunt reliefate activitățile realizate de parohia clujeană, în colaborare cu Școala „Constantin Brâncuși”, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Părintele Mircea Bogdan Oprea din Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Cetan, Protopopiatul Dej, a oferit elevilor din clasele I-IV de la școala din localitate o excursie gratuită, pe traseul Cetan – Cluj-Napoca, cu sprijinul unui binefăcător. Elevii au fost însoțiți de cei patru învățători ai școlii și au vizitat Grădina Botanică, Muzeul Zoologic, Piața Matei Corvin și Catedrala mitropolitană din municipiul Cluj-Napoca. De asemenea, copiii au vizitat și Mănăstirea Nicula, unde au avut posibilitatea să se închine și să se roage la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Excursia de la Cluj-Napoca s-a încheiat cu o masă oferită gratuit copiilor. Aceiași elevi, sub îndrumarea învățătoarelor Aurelia Boian și Ana Covaciu, în colaborare cu pr. Mircea-Bogdan Oprea, au interpretat poezii și cântece patriotice cu ocazia evenimentelor organizate în cinstea eroilor neamului, de Înălțarea Domnului, în localitatea Cetan.

Expoziție foto la Parohia „Nașterea Domnului”

Parohia „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca găzduiește expoziția de fotografie „Copiii în Biserică”. Aceasta a fost deschisă la praznicul Înălțării Domnului și reunește în jur de 100 de fotografii de la acțiunile cuprinse în Proiectul „Copiii, Mâinile lui Hristos”, desfășurat în perioada februarie-iunie 2013, dar și de la toate activitățile din acest an realizate de elevi în biserică, în colaborare cu Școala „Constantin Brâncuși” din Cluj-Napoca. Între activitățile desfășurate de elevi se numără ateliere practice, cercul de pictură a icoanelor pe sticlă, expoziții, concursuri, agape, premieri ale elevilor cu succese deosebite.

Prezența elevilor în biserică, atât la slujbe, cât și la activitățile cultural-misionare și filantropice, este semnul unei bune colaborări între biserică și școală, fiind garanția respectului generațiilor viitoare pentru credința străbună, pentru virtuțile creștine care dau valoare faptelor de zi cu zi. Expoziția va fi deschisă până la sfârșitul lunii iunie.

Comentarii Facebook


Știri recente

„Umblați ca fii ai luminii!”

Cu ocazia aniversării a 16 ani de la întronizarea Patriarhului Daniel, Episcopul vicar patriarhal Paisie Sinaitul semnează un editorial despre „vocația de luminător” a Preafericirii Sale. „Umblați ca fii ai luminii!” (Efeseni 5, 8) Taina…