Daruri pentru 350 de familii şi 250 de copii din Baia Mare

350 de familii defavorizate din Baia Mare, precum şi 250 de copii, au primit pachete cu alimente cu ocazia sărbătorii Naşterea Domnului, din partea Asociaţiei Femeilor Ortodoxe Mironosiţele Femei de pe lângă Catedrala Episcopală din Municipiu, informează site-ul oficial al Episcopiei Maramureşului şi Sălajului.

Preasfinţitul Părinte Justin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, a participat miercuri, 16 decembrie 2015, la acţiunea filantropică organizată de Asociaţia Femeilor Ortodoxe Mironosiţele Femei de pe lângă Catedrala Episcopală Sfânta Treime din Baia Mare. Cele peste 100 de femei din Asociaţie, a cărei preşedinte este ing. Varvara Pop, iar coordonator pr. Viorel Bud, au pregătit pachete consistente cu alimentele necesare masei din seara de Crăciun pentru 350 de familii nevoiaşe din Baia Mare. Pachete cu dulciuri şi prăjituri au fost pregătite şi pentru cei 250 copii ai acestor familii.

Înmânarea cadourilor a avut loc la nivelul numărul 1 al Catedralei Episcopale, locul în care se desfăşoară de 10 ani această activitate filantropică. La acţiunea de înmânare a cadourilor au participat: Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare, care sprijină de mai mulţi ani acţiunea, arhim. dr. Casian Filip, ecleziarhul Catedralei, pr. dr. Bogdan Gavra, consilier eparhial şi directorul Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Baia Mare, voluntari ai asociaţiei.

Ceea ce s-a făcut azi este un semn simplu, dar foarte grăitor, a spus Preasfinţitul Părinte Justin Sigheteanul, iar primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, şi-a afirmat dorinţa ca Primăria să asiste lunar un număr cât mai mare de oameni nevoiaşi.

După o slujbă de Te Deum a urmat un scurt concert de colinde susţinut de: Corul Şcolii Lucian Blaga din Baia Mare, dirijat de prof. Mădălina Medan, grupul de colindători ai CSCEI Baia Mare, Lorena Şut, elevă în clasa a XI-a la Liceul de Artă din Baia Mare, şi copiii asistaţi zilnic de asociaţie.

Asociaţia Femeilor Ortodoxe Mironosiţele Femei acordă zilnic asistenţă socială pentru 15 copii şi 20 de vârstnici, iar numărul celor care sunt asistaţi lunar se ridică la 85.

Asociaţia Femeilor Ortodoxe Mironosiţele Femei a luat fiinţă în urmă cu 10 ani din iniţiativa PS Părinte Justin Sigheteanul, fiind una dintre asociaţiile reprezentative din cadrul Episcopiei.

Comentarii Facebook


Știri recente