Daruri pentru 125 de persoane defavorizate din Protopopiatul Marghita

Cu sprijinul a 13 parohii din Eparhia Oradiei au fost oferite marți, 15 decembrie 2015, 125 de pachete cu alimente și dulciuri persoanelor vârstnice și copiilor cu dizabilități din cadrul Complexului de servicii pentru persoane adulte cu handicap Ciutelec, precum şi persoanelor vârstnice internate la Centrul medico-social Popești.

„Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, la nivelul Protopopiatului Marghita s-a desfășurat, în ziua de marți, 15 decembrie 2015, o acțiune social-filantropică de ajutorare a semenilor, la care au luat parte un număr de 13 parohii: Marghita II, Săldăbagiu de Barcău, Margine, Popești, Iteu, Săcueni, Voievozi-Șimian, Tria, Dijir, Sacalasău, Abrămuț, Bogei și Varviz. Preoții din parohiile mai sus menționte împreună cu Părintele Protopop Călin Gheorghe Cotrău, au oferit pachete cu alimente și dulciuri persoanelor vârstnice și copiilor cu dizabilități din cadrul «Complexului de servicii pentru persoane adulte cu handicap Ciutelec», unde în prezent sunt internate 46 de persoane vârstnice și 29 de copii cu dizabilități. Prin frumoasele colinde pe care le-au cântat, preoții au adus vestea Nașterii Domnului și o rază de lumină acestor persoane aflate în nevoi. De asemenea, au fost oferite pachete cu alimente și celor 50 de persoane vârstnice internate la «Centrul medico-social Popești»”, a precizat Pr. Nicolae Vesa, secretarul Protopopiatului Marghita.

Această acțiune social filantropică menită să arate dragostea și sprijinul Bisericii față de persoanele singure și cu dizabilități se va desfășura în fiecare an în Protopopiatul Marghita, după cum a subliniat Pr. Nicolae Vesa, secretarul Protopopiatului Marghita.

Comentarii Facebook


Știri recente