Darul vieții pus în valoare prin marșul a peste 1500 de băimăreni

Peste 1500 de persoane au participat sâmbăta aceasta la a doua ediție a Marșului pentru viață care a avut loc în Baia Mare cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului.

Evenimentul din 25 martie 2017 a fost organizat de Asociaţia Maramureş pentru Viaţă şi Familie şi Asociaţia Tinerilor Ortodocşi de pe lângă Catedrala Episcopală Maramureşeană (ATOCEM), în parteneriat cu Episcopia Maramureşului şi Sătmarului.

Participanții au mărșăluit începând cu ora 17:45 pe traseul dintre Catedrala Episcopală Sfânta Treime și Piața Millenium din Centrul Vechi, pe principalele bulevarde ale orașului, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Tinerii au purtat pancarte şi bannere cu mesaje de susținere pentru mamele însărcinate și copiii acestora. Au luat parte, indiferent de vârstă, toţi cei care au dorit să-şi exprime ataşamentul faţă de valoarea vieţii, a maternităţii şi a familiei.

La finalul Marșului, reprezentanții asociațiilor implicate au susținut câteva prelegeri pentru cei prezenți în Piaţa Millenium.

Preşedintele Asociaţiei Maramureş pentru Viaţă şi Familie, Marius Sima, a vorbit despre avort și despre soluțiile ce pot fi găsite pentru a lumina cerul lăuntric al ţării noastre, care este întunecat de norii avortului.

Calea pro vita – pentru viață – pe care o propunem presupune dialog și sprijin în găsirea de soluţii practice, astfel încât mamele care au făcut avort să nu fie marginalizate, iar femeile care se află în criză de sarcină să poată fi sprijinite, a spus Marius Sima.

Președintele ATOCEM a făcut referire în prelegerea sa la darul vieții.

Dacă viaţa este un dar de la Dumnezeu, înseamnă că în fiecare din noi se regăseşte Dumnezeu. Astfel, pentru a nu rămâne indiferenţi, ne-am hotărât să organizăm acest marş pentru a preţui viaţa, a adăugat Diaconul Ionuţ Pleş, președintele ATOCEM.

La final, un grup al ATOCEM a cântat imnul Alege viaţa!, compus de Prof. Dr. Cosmin Lauran.

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Iustin, s-au desfăşurat marşuri pentru viaţă şi în municipiile Satu Mare şi Sighetu Marmaţiei.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica îşi va aduce contribuţia la proiectul european: Pr. Sorin Şelaru despre „Conferința privind viitorul Europei”

În contextul programului „Conferința privind viitorul Europei”, Pr. Sorin Şelaru, directorul Reprezentanţei Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituţiile Europene, a declarat că „Biserica Ortodoxă este pregătită să fie prezentă la toate nivelurile, deschisă dialogului, pentru…