„Dar de Crăciun” de la Huși, pentru 500 de români de peste Prut

Caravana „Dar de Crăciun” a Asociației „Filantropia Ortodoxă Huși” a depășit granițele eparhiei, chiar și pe cele ale țării. 

Au fost oferite daruri de Crăciun în mai multe comunități parohiale din Arhiepiscopia Chișinăului, Episcopia Basarabiei de Sud și Episcopia de Bălți.

Acțiunea filantropică, coordonată de părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă Huși”, s-a desfășurat între 03 și 20 ianuarie 2021, informează Episcopia Hușilor. Românii de peste Prut respectă calendarul iulian nerevizuit, având sărbătoarea Nașterii Domnului în data de 7 ianuarie.

„Au fost vizați, în primul rând, copiii proveniți din familii defavorizate, cărora le-am oferit haine și încălțăminte noi, de iarnă, alimente neperisabile și dulciuri.

De asemenea, Caravana a ajuns și la persoane vârstnice, la domiciliu sau în Căminele unde sunt rezidenți. Și ei au primit daruri constând în haine de iarnă noi, încălțăminte și alimente”.

Cinci sute de persoane au primit aceste produse achiziționate din fondurile Episcopiei Hușilor și ale Asociației Filantropia Ortodoxă Huși.

„Mulțumim tuturor prietenilor Asociației Filantropia Ortodoxă Huși, care se implică permanent în proiectele noastre”, a transmis părintele Vladimir Beregoi.

Anul trecut, prin implicarea Părintelui Vladimir Beregoi, Episcopia Hușilor a oferit 200 de ghiozdane, îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copiii basarabeni. De asemenea, eparhia de pe malul drept al Prutului a sprijinit lucrările de la Mănăstirea Țiganca. Pentru aceste eforturi, clericul a fost distins cu „Crucea Sfântului Ierarh Dionisie Erhan”.

2021 este Anul omagial al pastorației românilor din afara României. „Este anul nostru special”, a spus Mitropolitul Petru al Basarabiei.

Foto credit: Episcopia Hușilor

Comentarii Facebook


Știri recente