A început Caravana „Dar de Crăciun”. Episcopul Ignatie s-a implicat personal în oferirea darurilor

Proiectul Caravana „Dar de Crăciun” a debutat luni în Episcopia Huşilor. 150 de copii din satele Duda, Novaci, Pâhnești, Arsura, Ghermănești, Râșești și Fălciu au primit daruri din partea eparhiei. Campania urmăreşte ajutorarea a 3000 de copii din Vaslui. 

Pachetele au fost oferite personal de Episcopul Ignatie. Ierarhul a fost însoţit de părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, de asistentele sociale ale Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși și de un grup de colindători.

Au fost vizitați și copiii din cele două centre de zi ale Așezămintelor „Filantropiei Ortodoxe” Huși, de la Ghermănești și Fălciu.

Campania se desfăşoară în perioada 7 -18 decembrie.

Mergem noi acasă la copilași, oferindu-le daruri, îmbrăcăminte, încălțăminte, dulciuri și alimente. Ne-am propus ca într-o perioadă de două săptămâni să ajungem în casele a peste 3000 de copilași, care au nevoie stringentă de dragoste și de atenție. Sunt copii lăsați singuri sau în grija bunicilor, și pe la care nu trece Moș Crăciun, a spus Preasfinţia Sa.

Ierarhul a fost impresionat de un caz social. „Am ajuns în casa a doi copilași ce locuiau singuri, fără părinți și fără bunici. Băiețelul are 9-10 ani, și fata are 14-15 ani. Locuiesc singuri într-o casă fără lemne și fără condiții. M-am bucurat că am putut intra în casa acestor copii, să le identificăm nevoile și, sigur, să continuăm ajutorul”.

Având în vedere condițiile în care aceștia sunt nevoiți să își ducă traiul, li se asigură, din partea Episcopiei Hușilor, lemnele de foc pentru anotimpul rece.

Darurile oferite conţin îmbrăcăminte și încălțăminte de iarnă, produse de igienă personală, pachete alimentare și jucării.

Copiii de vârstă școlară, care nu aveau până la acest moment nicio modalitate de a se conecta pentru orele de școală online, au primit și tablete.

În cadrul acestor vizite au fost identificate și alte probleme urgente cu care se confruntă familiile celor mici, astfel că Părintele Episcop Ignatie a oferit, pentru cazurile cele mai delicate, și câte un ajutor în bani.

Mai multe informaţii puteţi regăsi pe pagina de Facebook: Asociația Filantropia Ortodoxă Huși și pe site-ul oficial.

Foto credit: Episcopia Huşilor

Comentarii Facebook


Știri recente