Dar cu drag de mărțișor, campanie umanitară derulată de Fundația Cuvântul care zidește a Mitropoliei Olteniei

Fundația „Cuvântul care zidește” a Mitropoliei Olteniei, derulează începând de astăzi, 28 februarie și până pe 30 martie, campania umanitară „Dar cu drag de mărțișor”, după cum ne-a precizat Gabriela Popescu de la Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

În cadrul acțiunii, realizate în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj, elevi ai unităților de învățământ primar, gimnazial și liceal din municipiul Craiova, vor realiza diverse obiecte din lut, mărțișoare, medalioane, brățări, care vor fi comercializate. Fondurile astfel obținute vor fi folosite pentru a fi ajutat un copil diagnosticat cu sindrom Down precum și o familie nevoiașă cu cinci copii minori, care au rezultate deosebite la învățătură. Campania a debutat în Piața „Mihai Viteazul”, acolo unde reprezentanți ai Fundației „Cuvântul care zidește” au expus astăzi mărțișoare din lut, realizate de voluntari, acțiunea urmând să continue și în cursul zilei de mâine, 1 martie. Din data de 2 martie, aceste mărțișoare pot fi achiziționate de la sediul Fundației, din str. Mitropolit Firmilian, nr. 3.

„O parte din suma adunată în această campanie va fi folosită într-o altă campanie derulată în parteneriat cu Școala Gimnazială Nicolae Romanescu, „De la copii pentru copii”, prin care, un grup de elevi voluntari, sub îndrumarea domnului profesor Cătălin Ostroveanu, vor picta saloanele Secției de Chirurgie Pediatrică a Spitalului Județean de Urgență din Craiova”, a precizat Cristina Stamatoiu, director executiv al Fundației „Cuvântul care zidește”.

Campania „Dar cu drag de mărțișor” se va încncheia cu un spectacol care va avea loc în sala de festivități a Inspectoratului Școlar Județean Dolj.

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul României la spectacolul „Sf. Nicolae în mijlocul copiilor”: Apărător al dreptei credinţe şi învăţător al iubirii milostive

Patriarhul României a participat luni la ediția a 12-a Spectacolului cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor” şi a rostit un cuvânt de binecuvântare. Evenimentul a fost organizat de Sectorul învățământ şi activități cu tineretul al…